Muutosturva

Muutosturvapalvelumme vievät irtisanotun eteenpäin.
Jokaisen irtisanotun tarpeisiin räätälöity palvelupaketti ja mahdollisuus hyödyntää moniammatillisen tiimimme osaamista tekee muutosturvapalvelustamme erittäin vaikuttavan.

Vaikuttava ja inhimillinen muutosturvapalvelumme huolehtii irtisanotusta ja työnantajamielikuvasta

Mikä on muutosturvalaki?

Muutosturvalaki edellyttää tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanotun työntekijän uudelleensijoittumisvalmennusta. Laki koskee työnantajia, joiden palveluksessa on yli 30 henkilöä ja työntekijöitä, jotka ovat olleet työnantajan palveluksessa yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta.
Työnantajan on kustannettava yt-neuvottelujen vuoksi irtisanotulle työntekijälle työllistymistä edistäviä palveluja (outplacement). Palvelut on järjestettävä viimeistään kahden kuukauden sisällä irtisanomisajan päättymisestä. Koulutus voidaan järjestää outplacement- eli uudelleensijoittumisvalmennuksena yksilöllisesti tai ryhmäkohtaisesti.

Lisää tietoa muutosturvasta:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Muutosturvapalvelumme

Räätälöimme muutosturvapalvelumme aina asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaan.  Räätälöinnin apuna toimii kattava henkilökohtainen alkukartoitus. Muutosturvapalveluihimme on mahdollista sisällyttää tarvittaessa myös ammattitaitoa lisääviä koulutuksia.

“YT:n läpikäynnin ja irtisanomisen jälkeen oma itseluottamukseni oli totaalisen kadoksissa, samoin osaamisen sanoittaminen. Valmentaja sai minut uskomaan itseeni, sai minut kokemaan olevani tärkeä ja sai minut uskomaan, että vielä löydän paikkani työelämässä. 

Valmentaja oivalsi nopeasti mikä tai mitkä asiat kaipaavat huomiota ja muutosta, jotta saavutan unelmieni työn. Ja niinhän siinä sitten kävi, sain unelmien tuon. Kiitos valmentajalleni ja kiitos Coolla upeasta työstä.

Muutosturvavalmennuksen asiakas

Lisätietoa räätälöidystä muutosturvapalvelustamme saat sähköpostitse me@coolla.fi.