Kieliasiantuntijat mentoriohjelma 2022-2023

Löydät täältä Kieliasiantuntijoiden mentoriohjelman aikataulun, ohjelman sekä tapaamisten tallenteet.

Tervetuloa mentoriohjelmaan!  

Aika: 1.9. 2022 klo 17–19, iltapala tarjolla klo 16.30 lähtien. 
Paikka: Akavatalo, Kellosilta 7, Helsinki .

Tästä alkaa kahdeksan kuukauden matka, jonka aikana mentoriohjelmaan osallistuvalla aktorilla ja mentorilla on mahdollisuus monipuoliseen ammatilliseen kasvuun. Mentoriohjelmassa vertaisoppiminen on etusijalla.  

Mentorointiohjelmassa aktorilla on mahdollisuus saada tukea ja sparrausta alan konkarilta oman osaamisensa laajentamiseen sekä kehittämiseen. Mentorit pääsevät puolestaan jakamaan omaa osaamistaan ja tietoa työelämästä, mutta voivat myös kehittää omaa ammatillista minäänsä reflektoinnin kautta.  

Mentoriohjelman ensimmäisessä tapaamisessa tutustumme toisiimme ja mentoriohjelman sisältöön. Käymme läpi sitä, mitä mentorointi on ja mitä mentoriohjelmaan osallistuvilta aktoreilta ja mentoreilta odotetaan.   

Kieliasiantuntijat ry:n kumppani mentoriohjelman toteuttamisessa on Coolla. Illan kouluttajana toimii Coollan Susan Calonius.   

Yrittäjyystaidot: asiakashankinta ja hinnoittelun vaikeus  

Aika: 6.10.2022 klo 17–19, iltapala tarjolla klo 16.30 lähtien 
Paikka: Kieliasiantuntijat ry, Insinöörit ja Ekonomit –talo, Ratavartijankatu 2A, Pasila, Helsinki – sisäänkäynti Junailijanaukion puolelta .


  
Kieliasiantuntijoiden mentoriohjelman lokakuun tapaamisessa on teemana yrittäjyystaitoihin olennaisesti kuuluvat asiakashankinta ja oman työn hinnoittelu. Teemoihin johdattaa kaksi alustusta, joiden jälkeen käydään yhdessä keskustelua.   

Mistä löydän asiakkaita? Millaisia asiakkaita kannattaa tavoitella? Alustajana on kääntäjäyrittäjä Ian Mac Eochagáin, joka aktiivisesti kehittää omaa yritystoimintaansa. Ian pohtii alustuksessaan sitä, millaisia asiakassuhteita kannattaa tavoitella ja miten niitä voi rakentaa.   

Miten hinnoitella oma asiantuntijuus ja tehty työ? Mitä kaikkea työn hinnoittelussa pitäisi ottaa huomioon? Mistä tiedän, milloin myyn työni liian halvalla? Miten nostaa oman työn hintaa? Kieliasiantuntija joutuu usein tasapainottelemaan omien ja toimeksiantajiensa vaatimusten ristipaineessa. Työstä saatavan korvauksen pitää olla kannattava, mutta myös asiakkaalle kohtuullinen.    

Av-kääntäjä, yrittäjä Annika Karvonen puhuu hinnoittelun ongelmista omien kokemustensa perusteella. Annika on kokenut kääntäjä ja innostava puhuja, joka on löytänyt omat ratkaisunsa kannattavaan yritystoimintaan.   

Illassa kuulemme myös Annikan ja Ianin uratarinat. Miten heistä tuli kieliasiantuntijoita ja millaiset urat heillä tähän asti on ollut.  

Tekemisen ilosta vai pakosta – työn merkitys, tarkoitus ja jaksaminen

Aika: 8.12.2022, klo 17–19, iltapala tarjolla klo 16.30 lähtien.  
Paikka: Akavatalo, Kellosilta 7, Helsinki  
 
Kieliasiantuntijoiden mentoriohjelman joulukuun tapaamisen teemana on työn merkitys ja tarkoitus. Puhumme työn ilosta ja merkityksestä itselle sekä siitä, miten omat arvomme vaikuttavat työurallamme. Työn merkityksellisyydellä on merkittävä vaikutus työssä jaksamiseen. Pohdimme myös sitä, miten voimme sovittaa yhteen kannattavan työntekemisen, oman jaksamisen ja henkilökohtaisen arvomaailman. Onko meillä valtaa kieltäytyä tarjotuista töistä?  

Puhuja: Petra Bedda 

26.1.2023: Asiakasviestintä ja verkostoituminen   

Aika: 26.1.2023, klo 17–19, iltapala tarjolla klo 16.30 lähtien  
Paikka: Kieliasiantuntijat ry, Insinöörit ja Ekonomit –talo, Ratavartijankatu 2A, Pasila, Helsinki – sisäänkäynti Junailijanaukion puolelta .
Puhujat:

Suvi Seikkula – verkostoituminen

Mili Viita – asiakassuhteet

Kieliasiantuntijoiden mentoriohjelman tammikuun tapaamisessa on teemana yrittäjyystaitoihin olennaisesti kuuluvat asiakasviestintä ja verkostoituminen. Teemoihin johdattaa kaksi alustusta, joiden lomassa ja jälkeen käydään yhdessä keskustelua.  

Kääntäjä-yrittäjä Mili Viita Tekstiräätäleistä sukeltaa asiakasviestinnän syvään päätyyn ja herättelee miettimään, miten asiakkaalle kannattaa viestiä ja miten asiakasviestinnän avulla rakennetaan hyvää asiakassuhdetta.

Kielialan moniosaaja Suvi Seikkula puhuu verkostojen merkityksestä ja purkaa verkostoitumisen myyttejä. Verkostoituminen ei ole vaikeaa vaan itse asiassa hyvin hauskaa!

Illassa kuulemme myös Milin ja Suvin uratarinat. Miten heistä tuli kieliasiantuntijoita ja millaiset urat heillä tähän asti on ollut. 

Osaamisen sanoittaminen   

Aika: 16.3.2023, klo 17–19, iltapala tarjolla klo 16.30 lähtien  
Paikka: Kieliasiantuntijat ry, Insinöörit ja Ekonomit –talo, Ratavartijankatu 2A, Pasila, Helsinki – sisäänkäynti Junailijanaukion puolelta  
 

Kieliasiantuntijoiden mentoriohjelman maaliskuun tapaamisessa on teemana oman osaamisen sanoittaminen. Omaa osaamista voi olla vaikeaa sanallistaa, jos ei tiedä, mistä oma osaaminen koostuu. Tutkintoon johtava koulutus on tärkeä osa kieliasiantuntijan osaamista, mutta mistä muualta osaamista voi karttua? Saat apuja siihen, miten tuoda esiin se kaikki laaja osaaminen, jota sinulla kieliasiantuntijana tosiasiassa on.   

Illan puhujana on Susan Calonius Coollasta.   

Mentoriohjelman päätös  

Aika: 27.4.2023, klo 17–19, iltapala tarjolla klo 16.30 lähtien  
Paikka: Kieliasiantuntijat ry, Insinöörit ja Ekonomit –talo, Ratavartijankatu 2A, Pasila, Helsinki – sisäänkäynti Junailijanaukion puolelta  

  Mentoriohjelma päättyy. Reflektoimme oppimaamme ja nostamme maljan yhteiselle matkalle.  

Tulo-ohjeet: 

Tulo-ohje Akavataloon:  

Akavatalon sisäänkäynti on kävelytasolla osoitteessa Kellosilta 7. Vieressä on Pasilan kirjasto. Pasilan asemalta on Akavataloon noin viiden minuutin kävely.  

Jos saavut raitiovaunulla (linjat 2, 7 ja 9), jää pois Messukeskuksen pysäkillä ja nouse portaat Kellosillalle. Jos saavut autolla, lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat Veturiparkki tai Messukeskuksen pysäköintialue.  

  

Tulo-ohje Insinöörit & Ekonomit -taloon, Tohtori-tapahtumatila  

Toimistomme sijaitsee osoitteessa Ratavartijankatu 2 A. Talon sisäänkäynti sijaitsee kävelytasolla Junailijanaukion puolella. Sisäänkäynnin yläpuolella on numerokyltti 2A. Tapahtumatila Tohtori on sisäänkäyntikerroksessa heti ulko-ovien jälkeen oikealla.   

Pasilan asemalta on noin viiden minuutin kävely. Jos saavut autolla, lähin pysäköintitalo on Veturiparkki.  

Materiaalit:

Täältä löydät yhteisten tapaamisten materiaalit sekä mentorioppaan

Henkilökohtainen valmennus

Tarjoamme yhteistyössä Akavan erityisalojen kanssa henkilökohtaista valmennusta uraan ja hyvinvointiin liittyen. Autamme mm. työnhakuasiakirjojen ja CV:n kanssa sekä myös hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen liittyvissä asioissa.

Tutustu ja varaa aika palveluun täältä:

Perehdytyswebinaari mentoreille

Oletko ensimmäistä kertaa mentorina? Ei hätää, osallistumalla webinaariin saat apua mentorina toimimiseen.

Voit lähettää myös ennakkoon sinua mietityttävät kysymykset ja toiveet webinaarin vetäjälle susan.calonius@coolla.fi

Webinaari tallennetaan, joten ei haittaa, vaikka et pääsisi mukaan reaaliaikaisesti.

Suosittelemme sopimaan ensimmäisen aktori-mentori-tapaamisen vasta webinaarin jälkeen.

Chat

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, kysy chatissa!

Avaamalla chatin hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli emme ole paikalla chatissä, vastaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä

Yhteys

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Ota yhteyttä suoraan täältä!

Laita viestiä osoitteeseen me@coolla.fi

Soita:
Susan Calonius +358 40 681 8386

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin!