Afterwork-uraillat

Tervetuloa mukaan!

Palvelu on suunnattu kaikille jäsenille.

Tutustu aiheisiin ja puhujiin alla olevista linkeistä.

Mikä on Afterwork-urailta?

Afterwork-urailloissa kehität osaamistasi, verkostoidut ja tapaat rekrytoijia. Halutessasi voit hyödyntää myös CV-kommentointipalvelun illan aikana. Seuraamme koronatilannetta aktiivisesti ja kaikki tapahtumat ovat koronaturvallisia. Vallitsevan koronatilanteen takia vuoden ensimmäiset uraillat toteutetaan etänä. Tilanteen helpottuessa osa tilaisuuksista järjestetään lähitoteutuksina hotelli Presidentissä. Lähitilaisuudet striimataan, joten voit osallistua niihin mistä tahansa. Ilmoittautuminen tapahtumiin alla.

Taklaa ennakkoluulot ja päädy johtajaksi

Ti 1.2.2022 klo 18-19.30

Puhujana Hoiwa OY:n toimitusjohtaja ja työelämän diversiteetin edistäjä Fadumo Ali.

Tapahtuma on verkossa.

Tasa-arvo ja diversiteetti ovat tavoiteltavia arvoja työelämässä. Kovista tavoitteista huolimatta työ tai johtajan paikka voi jäädä saamatta iän, sukupuolen tai nimen takia. Uraillan puhuja Fadumo Ali on muuttanut itse Suomeen 3-vuotiaana ja saavuttanut johtajan aseman.

Uraillassa kuulet konkreettisia vinkkejä diversiteetin edistämiseen työelämässä. Fadumo Ali kertoo miten johtaa yritystä tasa-arvoa edistäen. Puheenvuoro herättää sinut ajattelemaan omaa ja muiden toimintaa työpaikalla, mitä sinä voit muuttaa?

Uraillan toisena teemana on rohkeus ja tasa-arvo. Rohkeus edetä kohti omia unelmia karikoista huolimatta. Kuulet miten omaa uraa voi suunnitella ja miten päästä pettymyksistä yli. Esityksessään Ali puhuu myös tasa-arvoisen työelämän puolesta. Miten rekrytoijat ja työntekijät voivat omalta osaltaan edistää reilua työelämää.

Suosittelemme kaikille, sillä työelämän diversiteetistä on vielä opittavaa. Suosittelemme urailtaa vahvasti myös kaikille, jotka kaipaavat rohkaisua ja apua oman uratavoitteen saavuttamiseen

Luo itsellesi työ ja loista osaamisellasi

Ti 1.3.2022 klo 18-19

Puhujana Palkittu livekuvittaja Linda Saukko-Rauta.

Tapahtuma on verkossa.

Avoimet ja piilossa olevat työt kartoitettu. Ei löydy mitään kiinnostavaa, eikä nykyinenkään työ juuri innosta. Mitä jos loisitkin itsellesi unelmien työn? Se on täysin mahdollista.

Uraillassa kuulet palkitun livekuvittajan Linda Saukko-Raudan tarinan oman unelmatyön luomisesta. Unelmatyötä on mahdotonta luoda ilman laaja-alaista osaamisen tunnistamista. Saat konkreettisia vinkkejä mistä lähteä liikkeelle osaamisen kartoittamisen kanssa.

Osaamisen tunnistamisen lisäksi, sinun tulee tunnistaa tarve. Ketkä tarvitsevat kipeästi osaamista ja ennen kaikkea millä hinnalla osaamistasi myyt (oli kyseessä sitten palkkatyö tai yrittäjänä toimiminen) ja markkinointia. Linda antaa sinulle näihin kaikkiin konkreettisia vinkkejä.

Suosittelemme kaikille, joilla on vaikeuksia löytää merkityksellinen työ. Suosittelemme myös kaikille yrittäjyyttä pohtiville (vaikka unelmatyön voi luoda myös palkkatyönä)

LinkedIn ja Clubhouse verkostoitumisen apua

Ti 5.4.2022 klo 18-19.30

Puhujana digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median asiantuntija Liisa Siitonen.

Koronan salliessa tapahtuma on hybridinä

Linkedinissä on jo yli miljoona suomalaista, mutta mikä ihme on Clubhouse?

Uraillassa pääset tutustumaan molempiin sosiaalisen median kanaviin syvällisesti.

Kouluttaja Liisa Siitonen on markkinointiviestinnän ammattilainen, joka innostaa sinut somen käyttöön! 

Tunnet itse oman urasi parhaiten. Uraillassa saat vinkkejä oman näkyvyytesi nostattamiseen ja kuinka voit tuoda esiin omaa asiantuntemustasi LinkedIn ja Clubhouse- somepalveluissa. Opit myös kertomaan tarinan omasta työurastasi.

LinkedIn ja Clubhouse ovat erinomaisia verkostoitumisalustoja ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kuulet miksi juuri nämä kanavat toimivat hyvin verkostoitumisessa ja saat vinkkejä verkostoitumiseen. Uraillan jälkeen olet rohkeampi ja valmiimpi verkostoituja!

Suosittelemme kaikille, jotka haluavat kehittää sosiaalisen median osaamistaan erityisesti LinkedInstä ja Clubhousesta

Työnhaku NYT

Ti 3.5.2022 klo 18-19

Puhujana uravalmentaja, Työelämän ravistelija Susan Calonius.

Tapahtuma on verkossa.

Takana useita työhakemuksia, tulosta ei vain synny? 

Sinussa ja osaamisessasi ei ole mitään vikaa, sen sijaan työnhakustrategiasi saattaa sakata pahasti. Uraillassa saat konkreettiset vinkit nykyaikaiseen työnhakuun!

Lähdemme liikkeelle työnhakukanavista. Pohjoismaisen työnhakumallin velvoittaessa työnhakijoita hakemaan tietyn määrän työpaikkoja kuukaudessa vähenee avointen työpaikkojen ilmoittelu. Piilotyöpaikkoihin panostaminen onkin äärettömän viisasta ja saat siihen konkreettisia vinkkejä.

Osaamisen sanoittaminen työhakemuksessa ja CV:ssä on tie työhaastatteluun. Uraillassa käydään läpi millainen on työhakemus ja CV vuonna 2022 ja miten vältät “Työnhakuasiakirjamokat”. Lisäksi saat apua positiivisesti erottuvien asiakirjojen laadintaan.

Suosittelemme kaikille, jotka haluavat pitää työnhakutaitonsa ajantasalla. Työnhakijoille lupaamme työnsaantimahdollisuuksien kasvua koulutuksen jälkeen.

Inspiroivat uratarinat 

Ti 7.6 klo 18-19

Puhujina urasuuntaa vaihtaneet Henna Norberg ja Riitta Rouhiainen.

Tapahtuma on verkossa

Kaipaatko inspiraatiota “uramooveillesi”? Mietitkö miten olla välittämättä ympäristön (tai läheisten) asettamista paineista toimia tietyntasoisessa työssä? Saatat toisaalta haluta työskennellä juuri koulutustasi/osaamistasi vastaavassa työssä, mutta ovi ei vain aukea. Ikä, sukupuoli tai nimesi mahdollisesti hidastaa urakehitystäsi?

Uraillassa kuulet kaksi erilaista uratarinaa, jotka molemmat inspiroivat varmasti sinua. Henna Norberg tarttuu ylikouluttamisen haasteeseen. Hän toimi itse vaativassa viestintäpäällikön työssä, mutta halusi keventää reilusti työtaakkaansa.  Hän haki useita myyjän pestejä, kunnes lopulta H&M antoi hänelle mahdollisuuden toimia vaatemyyjänä. Hennan puheenvuorossa saat vinkkejä miten vakuutat työnantajalle olevasi motivoitunut työhön “ylikoulutettuna”. 

Uraillan toinen puhuja Riitta jäi työttömäksi 60-vuotiaana. Hän antaa vinkkejä ikäsyrjinnästä kärsiville työnhakuun. Riitta luotsaa ansiokkaasti UusioUra-tapahtumaa, joka on suunnattu 45+ työnhakijoille. Hän tietää todella miten iso potentiaali kokeneet työntekijät ovat työnantajalle ja osaa antaa konkreettisia vinkkejä juuri sinulle.

Suosittelemme kaikille, jotka kaipaavat rohkaisua työnhakuunsa tai omien “uramooviensa” toteuttamiseen

Työn ja Perheen yhdistäminen

Ti 16.8.2022 

Puhujana Mothers in Businessin toiminnanjohtaja Annica Moore.

Tapahtuma hybridinä koronatilanteen salliessa

Oletko pohtinut miten yhdistää vaativa ura ja perhe?

Perhebarometriin (2020) vastanneiden vanhempien mukaan erityisesti työn kuormittavuus hankaloittaa työn ja perheen yhteensovittamista. Työn ja perhearjen tetriksessa tarvitaan armollisuutta, priorisointia, perheystävällistä johtamista ja arkea helpottavia palveluja.  Työelämän joustoja tarvitaan paitsi tukemaan vanhempien arjen jaksamista myös mahdollistamaan tasa-arvoista työelämää. Tule kuuntelemaan, miten työtä ja perhearkea saa tasapainoon keskellä ruuhkavuosiakin.

Suosittelemme kaikille, jotka haluavat vinkkejä työn ja perheen yhteensovittamiseen.

Tik Tok on pop

Ti 6.9.2022 klo 18-19

Puhujana palkittu ja Tik Tokiin erikoistunut sometoimisto Mysome.

Tapahtuma on verkossa

Suosittu somealusta TikTok jatkaa massiivista kasvuaan kuukausi toisensa perään yhä kovempaa tahtia. Tammikuussa 2021 sovelluksella oli jo noin 689 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. TikTokin käyttäjistä lähes puolet on 18-24-vuotiaita, mutta vanhempia käyttäjiä on jo neljännes ja määrä kasvaa jatkuvasti.​

Uraillassa ymmärrät TikTokin tarkoituksen ja miksi sinun kannattaa kehittää TikTok-osaamistasi. Mikäli toimit markkinointi- tai myyntitehtävissä on TikTok hyvä olla hallussa. Alusta on tärkeä myös kaikille, jotka työskentelevät nuorten kanssa tai joiden palveluiden/tuotteiden kohderyhmänä ovat nuoret.​

​Uraillassa saat konkreettisia vinkkejä mistä lähteä liikkeelle TikTokin kanssa ja millainen sisältö tuottaa eniten katselukertoja. Saat oppia todellisilta ammattilaisilta, sillä puhujana toimii MySomen asiantuntija. MySome hallitee laaja-alaisesti sosiaalisen median eri kanavat. Yksi heidän “lempilapsistaan” on TikTok. MySome saavutti Grand One -kilpailun kunniamaininnan vuonna 2021 VR:lle tuotetusta TikTok-kampanjasta.​

Suosittelemme kaikille, jotka haluavat kehittää sosiaalisen median osaamistaan.

Mentaalipuhe 

Ti 4.10. klo 18-19.30

Puhujana mentaalivalmentaja ja MM-tason kilparatsastaja Arnella Nyman.

Tapahtuma hybridinä korona tilanteen salliessa

Psyyken merkitys työelämässä on valtava ja treenaamalla psyykkisiä taitoja jaksat paremmin ja onnistut todennäköisemmin työtehtävissäsi. Yksi merkittävimmistä työelämän taidoista on resilienssi ja siihen suuresti vaikuttava sisäinen puhe. Uraillan puhuja Arnella Nyman on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja hän on ratsastanut yli 10 vuotta maajoukkueessa kansainvälisellä huipulla. Hän on yrittäjä ja valmentaja, eli hän todella tietää niin käytännön kuin teoriankin tasolla, miten tärkeää on, että psyykkiset taidot ovat hallussa.​

​Urheilijataustansa ansiosta Arnella pystyy tarinankerronnan avulla avaamaan tieteellistä teoriaa. Hän tarjoaa kaikille kuulijoille konkreettisia työkaluja oman sisäisen puheen ja resilienssin kehittämiseen. Resilienssi tarkoittaa henkilökohtaista vahvuutta tuottaa korkeatasoinen suoritus erilaisten tilanteiden aiheuttamista haasteista ja paineesta huolimatta. Se ei onneksi ole pysyvä ominaisuus, vaan sitä voi kasvattaa ja kehittää läpi elämän. Tule kuulemaan miten kehität muun muassa oman sisäisen puheesi ja läsnäolon avulla henkistä vahvuuttasi!​

Suosittelemme kaikille, jotka ovat haluavat kehittää omaa resilienssiään

Tulevaisuuden lukujärjestys

Ti 1.11. klo 18-19

Puhujana futuristi, visiönääri, kirjailija ja palkittu puhuja Perttu Pölönen

Tapahtuma on verkossa

Työkalut tulevaisuuden menestyjille.​

​Digitalisoituvassa maailmassa meidän kannattaa kehittää inhimillisiä taitoja, kuten mielikuvitusta, luovuutta ja empatiaa. Ne erottavat meidät koneista ja tekevät meistä paitsi korvaamattomia myös onnellisempia. ​​

Tulevat vuodet ja vuosikymmenet pakottavat jokaisen meistä miettimään paikkaamme tässä maailmassa uudestaan. Perinteisesti identiteetti on perustunut esimerkiksi ammattiin, mutta tulevaisuudessa se kannattaa rakentaa taitojen varaan.​

​Oletko sinä mahdollistaja, innostaja, kiteyttäjä tai kirkastaja? Se selviää webinaarissa.

Suosittelemme kaikille, jotka ovat kiinnostuneet tulevaisuuden työelämästä ja oman osaamisensa kehittämisestä nyt ja tulevaisuudessa.

Levon ja palautumisen haasteet

Ti 13.12.2022 klo 18-19.30

Puhujana hyvän unen lähettiläs, unilääkäri ja kirjailija Henri Tuomilehto

Tapahtuma on hybridinä koronan salliessa

Sisältö tulossa.​

Suosittelemme kaikille, sillä uni & palautuminen on kaiken perusta